click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
View Roadmap Satellite Hybrid Terrain My Location Fullscreen Prev Next
Your search results

Trucuri pentru amenajarea unui apartament mic

Postat - martie 31, 2016
| 0

Ai un apartament mic, dar vrei să folosești la maximum fiecare centimetru pătrat și să creezi o atmosferă aerisită? Îți venim în ajutor cu 10 sfaturi privind amenajarea unui apartament mic. Vei avea o surpriză când vei vedea cât de spațioasă va părea locuința ta.

 

 

  1. Culorile potrivite

 

Pereții și podeaua trebuie să aibă culori deschise. Astfel, camerele vor părea mai luminoase și mai mari. Dacă vrei un strop de culoare, alege o nuanță mai puternică pentru tavan. Va capta imediat atenția și va crea iluzia unui spațiu mai mare.

 

  1. Alege decorațiunile mai mari

 

Folosește un decor nu prea încărcat. Piesele de decor mai mari, cum sunt vazele de flori sau pernele cu printuri interesante, sunt de preferat în locul celor mici, care obosesc privirea și creează impresia de aglomerație.

 

deco

 

  1. Efectul oglinzilor

 

Oglinzi mari plasate strategic fac minuni. Le poți pune pe peretele de lângă masa din living, pe peretele din hol etc. Alege-le locul astfel încât să reflecte cât mai mult din încăpere și efectul va fi de dublare a spațiului.

 

  1. Mai mult spațiu

 

Investește în mobilier cu spații de depozitare – mese cu rafturi dedesubt, paturi cu ladă pentru lenjerie, dulapuri bine compartimentate etc.

 

oglinda

 

  1. Rafturi la înălțime

 

Pune rafturile la înălțime. Rafturile plasate mai sus pe perete creează iluzia unei încăperi cu tavan mai înalt.

 

  1. Ferestre descoperite

 

Renunță la perdele sau folosește unele deschise la culoare sau semitransparente pentru a crea impresia că ferestrele sunt libere. Regula de bază este că perdelele în culori similare cu pereții fac încăperea să pară mai mare.

 

  1. Lumină dimprejur

 

Renunță la becurile din tavan și folosește lămpi sau alte surse de iluminat dispuse pe pereți. Jocurile de lumini și umbre pun în valoare spațiul disponibil. În plus, le poți folosi pentru a pune accentul pe piesele tale preferate de mobilier.

 

lumini

 

  1. Delimitare prin covoare

 

Folosește covoare mici, de culori diferite, pentru a marca spații diferite dintr-o cameră. Astfel, camera va părea împărțită în mai multe zone și, per total, va părea mai mare.

 

  1. Piese-cheie care atrag privirile

 

O piesă de mobilier-cheie, cum ar fi o canapea masivă atrage privirea și creează o impresie mai mare de ordine și spațiu decât mai multe piese mai mici. Și pentru că vorbim de canapele, ia-ți neapărat una cu picioare, nu așezată direct pe podea.

 

  1. Jocul cu spațiul

 

Nu e obligatoriu să îți așezi toată mobila de-a lungul pereților, așa cum se făcea pe vremuri. Cele mai multe apartamente noi în București au acum o compartimentare modernă, care permite creativitate în amenajare. Poți lăsa spațiu între un fotoliu sau o canapea și perete pentru a crea o compartimentare cât mai aerisită.

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicata pe site.

two + 7 =